Kunststof gevelbekleding

Een mooie uitstraling met gevelbekleding van kunststof

De keuze voor kunststof gevelbekleding heeft een grote invloed op de uitstraling van uw woning. Zeker de voorgevel, welke vanaf de straatzijde is het meest zichtbaar. Daarom is het van belang om hier veel aandacht aan te besteden.

De gevel zelf is in veel gevallen gemaakt van materialen als steen, hout of glas. Maar vergeet ook zeker (hoogwaardig) kunststof niet. Bij Ydema kiezen wij voor kunststof gevelbekleding van het A-merk Keralit.

Meer weten over het plaatsen van gevelbekleding?

vraag direct vrijblijvend een offerte aan

 

Daarom kiezen veel mensen voor kunststof gevelbekleding

Het biedt veel voordelen en daarom kiezen veel mensen ook voor dit product. Niet alleen voor de gevels, maar ook steeds vaker voor kozijnen of deuren. Het is dan ook onderhoudsvrij en we kunnen het tevens in een houtlook voor u leveren. En daar bovenop geven wij u 10 jaar garantie.

6 redenen om voor kunststof te kiezen:

1. Onderhoud

In tegenstelling tot hout, is het niet gevoelig voor schimmels, bacteriën en andere rottingsprocessen. Bovendien gaat het ook nooit kromtrekken. Doordat u met gevelbekleding een extra laag over de originele gevel plaatst, wordt de originele gevel tevens beschermt tegen verschillende weersomstandigheden. Sneeuw, hagel, regen en de felle zon – het heeft geen invloed.

2. Duurzaam

De gevelbekleding is vervaardigd van gerecycled kunststof, en is een zeer geschikte vervanger voor hout. Ondanks dat het een ander materiaal is, is het niet van elkaar te onderscheiden. Het biedt dezelfde warme uitstraling en heeft zelfs een van natuurgetrouwe houtnerf, alsof het geschilderde houtdelen zijn. Daarnaast voldoet het product aan de richtlijnen van het bouwbesluit en eisen van het nationaal pakket ‘duurzaam bouwen’.

3. Milieuvriendelijk

Omdat u kiest voor kunststof voor uw gevels in plaats van hout, draagt u niet bij aan ontbossing. Daarnaast dient het gekapte hout ook bewerkt te worden met diverse chemicaliën, wat ook weer ook slecht zijn voor het mens en dier.

Zoals eerder aangegeven is kunststof onderhoudsvrij, waardoor u minder gebruik hoeft te maken van reinigingsmiddelen. Kortom, u draagt uw eigen steentje bij voor een betere milieuvriendelijke wereld.

4. Kostenbesparend en isolerende werking

Tijd is een kostbaar iets. Geld ook. En beide bespaart u, omdat kunststof geen likje verf nodig heeft en ook niet geschuurd hoeft te worden. Dus daar hoeft u geen tijd en geld aan te besteden. Maar door het aanbrengen van een extra laag in de vorm van bekleding, over de originele gevel, zal dit een isoleren werking hebben omdat warme binnenshuis minder goed naar buiten kan. Dat werkt ook andersom; wind van buiten zal minder snel uw huis binnendringen.

5. 10 jaar garantie

De toplaag bestaat uit Renolit. Dit geeft een extra bescherming tegen extreme weersomstandigheden. Een groot voordeel is dat het materiaal ongevoelig is voor kromtrekking. Daarom leveren wij 10 jaar schriftelijke garantie op het product.

6. Leverbaar in verschillende kleuren en modellen

Voor welke look u ook gaat, wij kunnen het voor u leveren. Onze gevelbekleding is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en modellen. Gaat u voor een frisse lichte of juist rustiek donkere kleur? Kiest u voor een houtlook, dan zult u merken dat deze vrijwel niet van echt hout te onderscheiden is. Daarnaast heeft u ook nog verschillende modellen om uit te kiezen. Wij leveren zowel smalle, brede als overlappende panelen. Er is voldoende keuze om de gevel helemaal naar uw wens te maken.

7. UV-bestendig

Het blijft er mooi uitzien. In tegenstelling tot gevels van hout zal er bij kunststof gevelbekleding geen vergrijzing optreden.

25 jaar Ydema


We hebben meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van onder meer het plaatsen / renoveren van dakkapellen. Door die ervaring kunnen we u voorzien van een eerlijk en deskundig advies. We gaan echt even met u om tafel om uw wensen door te nemen. Daarna gaan we voor u aan de slag. Alles regelen we van A tot Z. Van ontwerp tot de bouw tot eventuele reparaties en onderhoud. Bekijk ook onze projecten.

Meer weten over het plaatsen van gevelbekleding?

vraag direct vrijblijvend een offerte aan