Kunststof gevelbekleding

Een mooie uitstraling met kunststof gevelbekleding

De keuze voor kunststof gevelbekleding heeft een grote invloed op de uitstraling van uw woning. Er zijn verschillende soorten gevels; voorgevel, zijgevel en achtergevel. Maar de voorgevel, die zichtbaar is vanaf de straatzijde is het meest zichtbaar. Daarom is het van belang om hier veel aandacht aan te besteden. De gevel zelf is in veel gevallen gemaakt van materialen als steen, hout of glas. Maar kiest u voor gevelbekleding, dan heeft u ook de keuze uit hoogwaardig kunststof. Bij Ydema kiezen wij voor kunststof gevelbekleding van het mer Keralit is een A-merk, waarbij zekerheid, kwaliteit en garantie hoog in het vaandel staan.

Naast kunststof gevelbekleding kunt u ook bij Ydema ook kiezen voor kunststof kozijnen of kunststof deuren. Steeds meer mensen kiezen voor kunststof gevelbekleding omdat dit een aantal belangrijke voordelen biedt.

 

Ontdek de voordelen van kunststof gevelbekleding

 

  • Onderhoud

In tegenstelling tot hout, kan kunststof niet rotten. Dit maak het materiaal onderhoudsarm. Kunststof gevelbekleding ook bestendig tegen extreme weersomstandigheden zoals sneeuw, hagel en regen. Het is ongevoelig voor schimmels, bacteriën en andere rottingsprocessen en zal nooit kromtrekken.
Doordat u met gevelbekleding een extra laag over de originele gevel plaatst, wordt de originele gevel tevens ook beschermt voor verschillende weersomstandigheden.

  • Duurzaam

De kunststof gevelbekleding is vervaardigd van gerecycled kunststof, en is een zeer geschikte vervanger voor hout. Ondanks dat het een ander materiaal is, is het niet van elkaar te onderscheiden. Kunststof biedt dezelfde warme uitstraling van uw gevelbekleding en heeft zelfs een van natuurgetrouwe houtnerf, alsof het geschilderde houtdelen zijn. De kunststof gevelbekleding voldoet aan de richtlijnen van het bouwbesluit en eisen van het nationaal pakket ‘duurzaam bouwen.

  • Milieuvriendelijk

Omdat u kiest voor kunststof gevelbekleding in plaats van hout, draagt u niet bij aan ontbossing. Daarnaast dient het gekapte hout ook bewerkt te worden met diverse chemicaliën die ook slecht zijn voor het mens en dier. Zoals eerder aangegeven is kunststof onderhoudsvrij, waardoor u minder gebruik hoeft te maken van reinigingsmiddelen. Kiest u voor kunststof, dan draagt u een steentje bij aan een betere milieuvriendelijke wereld.  

  • Kostenbesparend

Omdat kunststof gevelbekleding onderhoudsarm is, bespaart u tijd, geld en middelen in het onderhouden van de gevelbekleding. Maar door het aanbrengen van een extra laag in de vorm van bekleding, over de originele gevel, zal dit een isoleren werking hebben omdat warme binnenshuis minder goed naar buiten kan. Dat werkt ook andersom; wind van buiten zal minder snel uw huis binnendringen.

  • 10 jaar garantie

De toplaag van de gevelbekleding bestaat ui Renolit. Dit geeft een extra bescherming tegen extreme weersomstandigheden. Een groot voordeel is dat het materiaal ongevoelig is voor kromtrekking. Daarom leveren wij 10 jaar schriftelijke garantie op het product.

 

Meer weten over het plaatsen van gevelbekleding?

vraag direct vrijblijvend een offerte aan

 

 

25 jaar Ydema


We hebben meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van onder meer het plaatsen / renoveren van dakkapellen. Door die ervaring kunnen we u voorzien van een eerlijk en deskundig advies. We gaan echt even met u om tafel om uw wensen door te nemen. Daarna gaan we voor u aan de slag. Alles regelen we van A tot Z.  Van ontwerp tot de bouw tot eventuele reparaties en onderhoud.