Hoge kwaliteit kunststof kozijnen, YdemaHoge kwaliteit kunststof kozijnen, Ydema
Uw wensen staan centraalUw wensen staan centraal
 • Begeleiding en advies
 • Uitsluitend Kwaliteitsproducten
 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Juiste afwerking
 • De specialist van kozijnen

Moeten kunststof producten onderhouden worden?

onderhoud kunststof kozijnenJa, ook kunststof producten als kozijnen, schuifpuien en dakkapellen hebben onderhoud nodig. Dit onderhoud is echter totaal anders dan u misschien zou verwachten. Kunststof producten hoeven namelijk niet geschuurd of geverfd te worden in tegenstelling tot houten kozijnen. Dit betekent ook dat het onderhoud aan kunststof producten nauwelijks onderhoud te noemen is.

Hoe onderhoud ik mijn kunststof producten?

Het onderhouden van uw kunststof producten is zeer eenvoudig. Als u deze 1 maal per jaar grondig schoonmaakt met een niet-schurend middel dan is dat voldoende. Door gebruik te maken van de allernieuwste technieken zal verkleuring niet meer voorkomen.

Een goede tip van Ydema: “Haal tijdens het lappen van uw ramen ook direct een vochtige doek over uw kozijnen! Dan hebben uw kozijnen het onderhoud ook weer gehad!”

Hang en sluitwerk onderhouden

kunststof kozijnen scharnierKunststof producten waar draaiende of kantel onderdelen in zitten dienen gesmeerd te worden om de scharnieren en sluitingen soepel te houden. U voorkomt hiermee dat uw kunststof producten ‘zwaar’ open gaan.

Eenvoudig onderhoud aan hang en sluitwerk

Iedereen kan het hang en sluitwerk onderhouden aan kunststof producten, u dient enkel het kozijn of raam te openen en 2 of 3 drupjes olie/wit vet aan te brengen op het scharnier. Dit geldt ook voor de draaiende en sluitende delen.

  Bel mij terug

  Naam (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  E-mail (verplicht)