Raamkozijn vervangen

Wanneer uw raamkozijn vervangen?

Uw raamkozijn vervangen kan nodig zijn wanneer u al voor een lange tijd raamkozijnen heeft. Raamkozijnen hebben een lange levensduur, maar er  komt een tijd dat ze vervangen moeten worden omdat ze dan oud worden en minder goed isoleren. U kunt dit merken wanneer uw verf er af bladdert, er continu kleine schade optreedt en ook het tocht door enkele beglazing is op den duur vitaal voor uw raamkozijnen.

Waarom uw raamkozijn vervangen?

Als u heeft opgemerkt dat uw raamkozijn aan vervanging toe is, is het verstandig om niet te lang te wachten met de vervanging aangezien een versleten raamkozijn voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Uw ruit kan bijvoorbeeld minder ondersteuning krijgen en dit kan gevaarlijke situaties opleveren.

U kunt uw raamkozijnen uiteraard ook vervangen als u bijvoorbeeld geen houten kozijnen meer wilt, maar aluminium kozijnen wilt aanschaffen. Welke soort kozijnen het beste voor uw situatie is  kunt u hieronder lezen.

De voordelen

Het vervangen van uw raamkozijn kent vele voordelen. In de eerste plaats zorgt het voor een veiliger gevoel omdat de kozijnen weer genoeg ondersteuning voor uw raam bieden. Bovendien zorgen de kozijnen voor betere isolatie, wat ervoor zorgt dat uw energierekening daalt.

Gaat uw een energie verlagende ingreep doen aan uw huis? Informeer dan bij uw gemeente over eventuele subsidies.

Een ander voordeel en zeker niet onbelangrijk is dat uw huis er weer fris en mooier uit gaat zien als u oude versleten kozijnen vervangt.

De voordelen nog even op een rij:

  • Meer veiligheid
  • Uw energierekening wordt lager
  • Mooiere uitstraling van uw huis

Uit welke raamkozijnen kan ik kiezen?

Als u uw raamkozijnen wilt vervangen kunt u kiezen uit de materialen hout, kunststof en aluminium. Deze hebben allemaal hun voor en nadelen en het ligt ook aan uw persoonlijke wensen.

Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn dé keuze voor een klassieke woning. Ze behouden de authentieke uitstraling en isoleren goed. Als er voor een sterke hardhout soort wordt gekozen gaan houten kozijnen lang mee. Wel hebben houten kozijnen meer onderhoud nodig dan kunststof aluminium kozijnen. In aanschafkosten zijn houten kozijnen goedkoper dan de aluminium soort

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn de ideale keuze als u uw woning een moderne uitstraling wilt geven. Aangezien aluminium een goed bewerkbaar materiaal is kunnen deze kozijnen in verschillende kleuren geleverd worden. Ze hebben weinig onderhoudt nodig en zorgen voor een goede isolatie door thermische onderbreking. In aanschaf zijn aluminium kozijnen wel duurder, maar onderhoud is nauwelijks nodig

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn de keuze als u zeer goede isolatie wilt hebben voor een scherpe prijs. Bovendien hebben ze net als aluminium kozijnen weinig onderhoud nodig. De kozijnen hebben een lange levensduur en zijn erg veilig aangezien ze brandvertragend werken. Ydema is dé specialist in kunststof kozijnen en zorgt ervoor dat uw kozijnen secuur geplaatst worden en dat u de beste kwaliteit voor de scherpste prijs krijgt.

De voordelen van Ydema

  • Wij leveren alle houtsoorten
  • Kwalitatieve aluminium kozijnen van Heroal
  • Dé specialist in kunststof kozijnen
  • Scherp geprijsd
  • Uitsluitend kwalitatief werk

Benieuwd naar de kosten van een raamkozijn vervangen?

vraag direct vrijblijvend een offerte aan

 

Of neem contact op voor meer informatie